Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm

Pratas, snackas om sådant som inte rör motorcyklar alls
Användarens profilbild
Masterjojo
500cc
500cc
Inlägg: 535
Blev medlem: fre 13 jul 2012, 22:02
Answers: 0
Hoj: XL1000VA-11
Ort: Mölnlycke

Re: Sv: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma

Inlägg av Masterjojo »

@fibern Jo visst går det lika bra med nöt men ibland vill man ju ha lite ombyte. Själv så är jag mer inne på vildsvin faktiskt. Skulle vilja ha tag på en hel kulting vid tillfälle och grilla den hel. Fast det kanske vi skulle ta på xl träffen. En riktigt vild grisfest ;-)

Skickat från min gröna gubben lur
//Johan Johansson

Resenären ser det han ser, utflyktsdeltagaren ser det man visar honom.
Användarens profilbild
Äventyret
250cc
250cc
Inlägg: 482
Blev medlem: tis 06 mar 2012, 21:44
Answers: 0
Hoj: Transalp 650 -01
Ort: Göteborg

Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm

Inlägg av Äventyret »

I min frys finns just nu 5st hamburgarkött och två gorbys piroger inget mer tror jag, och i kylen finns kaffefilter :D

Men det blir det ändring på om någon dag då jag flyttar imorgon, så ja denna tråden kunde inte komma mer lämpligt för min del.
Den enda maten jag kan som inte görs över öppen låga är typ steka fiskpinnar/pannkakor/korv/lövbiff koka snabbmakaroner & göra klyftisar eller pommes i ugnen...
Knorrs såser fixar jag också iof, men det gör väll alla som är läskunniga.


Så ja, man kanske skulle ha lyssnat på mossan när hon frågat om jag inte ska vara med i köket och lära mig lite mer.. :P
Andreas
Don't be a Russian!
Fibern
1200cc
1200cc
Inlägg: 6173
Blev medlem: tis 12 maj 2009, 21:11
Answers: 0
Hoj: Skeppshult 7 vxl -02
Ort: Storkågeträsk

Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm

Inlägg av Fibern »

Skulle vilja ha tag på en hel kulting vid tillfälle och grilla den hel. Fast det kanske vi skulle ta på xl träffen. En riktigt vild grisfest
Ha ha Johan. Jag ser dig med en kulting fastspänd på ryggen, rullandes in på campingen i Ramundberget. :tri-color: :clap
Anders//
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
Fibern
1200cc
1200cc
Inlägg: 6173
Blev medlem: tis 12 maj 2009, 21:11
Answers: 0
Hoj: Skeppshult 7 vxl -02
Ort: Storkågeträsk

Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm

Inlägg av Fibern »

@ Äventyret, finns utmärkta kokböcker och att laga till bra mat ÄR inte svårt. Bara man ger det tid.

Jag ska försöka fixa en kulinarisk överaskning på träffen. Beror lite på om jag lyckas ordna utrustningen som behövs. Tänkte mig ungefär likt en "grillafton" lördagen exempelvis. Till självkostnadspris och är vi minst tio stycken så blir det inte många tior per skalle.
Anders//
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
Användarens profilbild
Peter
1200cc
1200cc
Inlägg: 4083
Blev medlem: tis 14 dec 2010, 17:45
Answers: 0
Hoj: Varadero XL 1000-01
Ort: Uddevalla
Kontakt:

Re: Sv: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma

Inlägg av Peter »

@Fibern. Det vattnas redan i munnen. Ännu ett gott skäl att komma till träffen. Problemet kanske blir att vi blir för många och du bara får stå och laga mat

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
Fibern
1200cc
1200cc
Inlägg: 6173
Blev medlem: tis 12 maj 2009, 21:11
Answers: 0
Hoj: Skeppshult 7 vxl -02
Ort: Storkågeträsk

Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm

Inlägg av Fibern »

Nema problema Peter. Hört talas om delegerande. En träffsamordnares privilegium. En del av överaskningen. :lol:
Anders//
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
Användarens profilbild
Masterjojo
500cc
500cc
Inlägg: 535
Blev medlem: fre 13 jul 2012, 22:02
Answers: 0
Hoj: XL1000VA-11
Ort: Mölnlycke

Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm

Inlägg av Masterjojo »

Fibern skrev: Ha ha Johan. Jag ser dig med en kulting fastspänd på ryggen, rullandes in på campingen i Ramundberget. :tri-color: :clap
Hm. Kallade du precis snoffsan :evil: för kulting :evil: för det är hon som kommer vara bakom ryggen på mig :wink:
//Johan Johansson

Resenären ser det han ser, utflyktsdeltagaren ser det man visar honom.
Fibern
1200cc
1200cc
Inlägg: 6173
Blev medlem: tis 12 maj 2009, 21:11
Answers: 0
Hoj: Skeppshult 7 vxl -02
Ort: Storkågeträsk

Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm

Inlägg av Fibern »

Ha ha, nejdå Johan. Vidarebefodra en ursäkt till din käraste, om mitt inlägg uppfattades så. :oops:/ :wink: Och snoffsan behöver du väl inte spänna fast på ryggen. :?
Häng den på hennes rygg istället. Så kör vi på nytt. :snoffsan
Anders//
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
Användarens profilbild
Peter
1200cc
1200cc
Inlägg: 4083
Blev medlem: tis 14 dec 2010, 17:45
Answers: 0
Hoj: Varadero XL 1000-01
Ort: Uddevalla
Kontakt:

Re: Sv: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma

Inlägg av Peter »

Det låter bra Fibern. I god XL-anda hjälper vi gärna till med det kulinariska. Själv är jag väldigt bra på att smaka av ölen :mrgreen:

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
Fibern
1200cc
1200cc
Inlägg: 6173
Blev medlem: tis 12 maj 2009, 21:11
Answers: 0
Hoj: Skeppshult 7 vxl -02
Ort: Storkågeträsk

Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm

Inlägg av Fibern »

Exempel på resmat. Jag läste följande tips för några år seda. Tror till och med det var här i forumet.
Enkel frukost/mellanmålsmat. En Kavli tubost och t.ex. Finn Crisp. Tillsamman med en drickyoughurt.
Torkat renkött, obegränsad hållbarhet. mumma
Rökt fläsk/kött. Varma koppen alltid gångbart. Värmande och ganska gott.
Anders//
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
Användarens profilbild
Masterjojo
500cc
500cc
Inlägg: 535
Blev medlem: fre 13 jul 2012, 22:02
Answers: 0
Hoj: XL1000VA-11
Ort: Mölnlycke

Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm

Inlägg av Masterjojo »

@Fibern Nejdå det e lugnt. Var bara tvungen att "feltolka" :wink:
Något roligt måste jag ju ha nu när jag inte kan vara å jobbet och terrorisera kollegorna.

Skall det bli helgrillad gris tror jag vi får ta platsleverans för varanen är för fin för att "grisa" ner :lol:

Hmm. Undrar om vi inte hamnat lite offtopic i denna tråden :oops: :conf: :rtfm
//Johan Johansson

Resenären ser det han ser, utflyktsdeltagaren ser det man visar honom.
Användarens profilbild
hogge
996cc
996cc
Inlägg: 1194
Blev medlem: mån 19 maj 2008, 23:29
Answers: 0
Hoj: XL1000+Winge+XT660X
Ort: Veberöd-Skåne

Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm

Inlägg av hogge »

@ pne64 Jag stöttar dig gärna i det jobbet. *drinking_cheers* Så du inte sliter ut dig. Ett tungt jobb som måste göras.
Hogge :silver:
Användarens profilbild
Peter
1200cc
1200cc
Inlägg: 4083
Blev medlem: tis 14 dec 2010, 17:45
Answers: 0
Hoj: Varadero XL 1000-01
Ort: Uddevalla
Kontakt:

Re: Sv: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma

Inlägg av Peter »

Bra Hogge. Det är ett hårt jobb och det krävs ett rejält samarbete :grin:

Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
Användarens profilbild
benson
50cc
50cc
Inlägg: 102
Blev medlem: mån 04 okt 2010, 09:54
Answers: 0
Hoj: Varadero XL1000VA-07
Ort: Ingarö / Stockholm

Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm

Inlägg av benson »

Köket är lätt fixat http://www.pinal.se/sv/nyttigheter/doppvarmare-12v.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Låt oss dela recept :)
//Kenneth
botte
125cc
125cc
Inlägg: 153
Blev medlem: fre 30 jun 2006, 20:42
Answers: 0
Hoj: TA 600 -94
Ort: Piteå

Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm

Inlägg av botte »

Bra grej!
För de flesta som rör på sig, även med båt och husvagn.
Det är aldrig för sent att börja om!
Användarens profilbild
Masterjojo
500cc
500cc
Inlägg: 535
Blev medlem: fre 13 jul 2012, 22:02
Answers: 0
Hoj: XL1000VA-11
Ort: Mölnlycke

Re: Sv: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma

Inlägg av Masterjojo »

Var perfekt att värma vällingen med när man var ute med ungarna.

Skickat från min gröna gubben lur
//Johan Johansson

Resenären ser det han ser, utflyktsdeltagaren ser det man visar honom.
Användarens profilbild
Hank
Trehjuling
Trehjuling
Inlägg: 14
Blev medlem: sön 13 jan 2013, 14:52
Answers: 0
Hoj: XL1000V -02
Ort: Eskilstuna

Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm

Inlägg av Hank »

Du Fibern' det verkar som om grabbarna här har fixat reskäket... Konvertera elvispen till 12V, ta med den ut i skogen och ring en pizzabagare som kör ut en tallrik med hästkött på. Sen vispar du ihop en Bea på plats och med detta lockar du fram en vild gris. Upp med den över grillen och vips... lite reskäk. Enkelt, smidigt och Morberg har inte en chans. Känns det för jobbigt så be din lokala campingägare om lite varmt kranvatten, blanda med pulvermoset och värm korven på cyllarna. Det funkar alltid med en öl i handen // Lycka till
Fibern
1200cc
1200cc
Inlägg: 6173
Blev medlem: tis 12 maj 2009, 21:11
Answers: 0
Hoj: Skeppshult 7 vxl -02
Ort: Storkågeträsk

Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm

Inlägg av Fibern »

Hmm...det där att locka fram en vild gris..hmm...det låter lockande. :) Häftigt Hank. Men...vilda grisar i Härjedalen...nåja finns ju annat vilt. He he :naughty:
och Morberg har inte en chans
Han är en looser. *beer_buddies*
Anders//
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
Användarens profilbild
Stefan
Forumadmin
Forumadmin
Inlägg: 5371
Blev medlem: fre 03 okt 2008, 21:33
Answers: 0
Hoj: XL 700 VA -11
Ort: Enköping

Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm

Inlägg av Stefan »

Håller med Skye fullt ut *thumb_up*
I mitt förra äktenskap började jag så smått intressera mig, ville väl testa att laga något gott ibland när andan föll på. Det sket sig ju rätt snabbt, när dåvarande damen stod och talade om att "så där kan man ju inte göra" :conf: Så då fick det ju vara.
Sedan skilde man sig och hade halvtidsvårdnad om grabben (då 12 om jag minns rätt). Då blev det ju i stor sett tvunget att fixa till den biten, grabbar i den ålder behöver ju ha mat, och inte så lite heller :naughty:
Jag får säga att han var då en KANON recensent :clap :clap :clap Aldrig några fördömanden, bara små fina pekpinnar, typ att "båda de här två ingredienserna var goda, men kanske inte tillsammans" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Under den tiden lärde jag mig massor, och han fick ju åtminstone ibland en del riktigt god mat :D
Sedan kom jag ju ihop med nuvarande lady :hug: Och hon är då inte särskilt dum, hon hajade ju direkt. Således var det allt mandrom som kirrade helgkäket ett antal år :mrgreen: :rtfm
Men, det var faktiskt kul, med hennes och min, då 13-åriga och uppåt kids.
Nu har kidsen flyttat ut, och nu delar vi lite mer på bördan, men jag tycker fortfarande det är kul att testa lite nya varianter i köket, liksom en del favoriter som återkommer mellan varven, t.ex lammfärsbiffar med hemgjord tsatsiki, ajvar och klyftpotatis (aldrig från fryspåse). Funkar i alla lägen :mrgreen:
Och grabben och jag delar recept och tips med varandra :lurk:
Alla har vi våra egna mål med att köra hoj, mitt är att ha kul utefter vägen :)
Bild
Fibern
1200cc
1200cc
Inlägg: 6173
Blev medlem: tis 12 maj 2009, 21:11
Answers: 0
Hoj: Skeppshult 7 vxl -02
Ort: Storkågeträsk

Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm

Inlägg av Fibern »

TIPS PÅ KÖTTGRYTA

En st, köttbit, lämplig till gryta.
2-3 hg tärnad bacon. (tärnad är billigare än skivad) Jag köper halvkilos förp. och fryser in i portioner)
En bit rimmat fläsk (valfritt) rekommenderar bog ell. bättre
1 stor gul lök, hackad
1-2 burkar champinjoner (alt. färska, godare) el. annan svamp
En bit tärnad rotselleri (3-5 hg) går bort en hel del vid skalning/putsning
Ett gäng morötter, medaljong-skivade
Salt o peppar, blanda friskt (svart o vit, örtkryddor etc) jag brukar lukta på kryddan för att avgöra om den passar specifik rätt)
Det hela borde bli 3-4 liter gryta. Perfekt att bjuda på eller frysa in i portioner.

Bryn kött o fläsk o bacon, helst i separat stekgryta
Bryn lök och svamp och hetta sedan upp vatten till fond från stekgrytan

Blanda allt i gryta eller kastrull och fyll på med vatten eller grädde/mjölk, till ca 1 cm under toppen på ingredienser och låt sjuda 40-50 minuter. Rör om. Krydda. Tillsätt redning om tjockare sås önskas. Färga lite lätt med soja. Jag brukar tillsätta turk, el. grekisk youghurt för den syrliga smakens skull. Blanda i allt ni själva vill ska finnas i grytan. Det är bara ens egen fantasi som sätter gränsen.

Servera med ris, potatis eller nåt annat gott. Och kanske ett glas rött. mums. *thumb_up*

ps. har ätit just den grytan igår och idag. sluuurp"
Anders//
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
Skriv svar