Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm
- Masterjojo
- 500cc
- Inlägg: 535
- Blev medlem: fre 13 jul 2012, 22:02
- Hoj: XL1000VA-11
- Ort: Mölnlycke
Re: Sv: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma
@fibern Jo visst går det lika bra med nöt men ibland vill man ju ha lite ombyte. Själv så är jag mer inne på vildsvin faktiskt. Skulle vilja ha tag på en hel kulting vid tillfälle och grilla den hel. Fast det kanske vi skulle ta på xl träffen. En riktigt vild grisfest
Skickat från min gröna gubben lur
Skickat från min gröna gubben lur
//Johan Johansson
Resenären ser det han ser, utflyktsdeltagaren ser det man visar honom.
Resenären ser det han ser, utflyktsdeltagaren ser det man visar honom.
Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm
I min frys finns just nu 5st hamburgarkött och två gorbys piroger inget mer tror jag, och i kylen finns kaffefilter
Men det blir det ändring på om någon dag då jag flyttar imorgon, så ja denna tråden kunde inte komma mer lämpligt för min del.
Den enda maten jag kan som inte görs över öppen låga är typ steka fiskpinnar/pannkakor/korv/lövbiff koka snabbmakaroner & göra klyftisar eller pommes i ugnen...
Knorrs såser fixar jag också iof, men det gör väll alla som är läskunniga.
Så ja, man kanske skulle ha lyssnat på mossan när hon frågat om jag inte ska vara med i köket och lära mig lite mer..
Men det blir det ändring på om någon dag då jag flyttar imorgon, så ja denna tråden kunde inte komma mer lämpligt för min del.
Den enda maten jag kan som inte görs över öppen låga är typ steka fiskpinnar/pannkakor/korv/lövbiff koka snabbmakaroner & göra klyftisar eller pommes i ugnen...
Knorrs såser fixar jag också iof, men det gör väll alla som är läskunniga.
Så ja, man kanske skulle ha lyssnat på mossan när hon frågat om jag inte ska vara med i köket och lära mig lite mer..
Andreas
Don't be a Russian!
Don't be a Russian!
-
- 1200cc
- Inlägg: 6173
- Blev medlem: tis 12 maj 2009, 21:11
- Hoj: Skeppshult 7 vxl -02
- Ort: Storkågeträsk
Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm
Ha ha Johan. Jag ser dig med en kulting fastspänd på ryggen, rullandes in på campingen i Ramundberget.Skulle vilja ha tag på en hel kulting vid tillfälle och grilla den hel. Fast det kanske vi skulle ta på xl träffen. En riktigt vild grisfest
Anders//
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
-
- 1200cc
- Inlägg: 6173
- Blev medlem: tis 12 maj 2009, 21:11
- Hoj: Skeppshult 7 vxl -02
- Ort: Storkågeträsk
Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm
@ Äventyret, finns utmärkta kokböcker och att laga till bra mat ÄR inte svårt. Bara man ger det tid.
Jag ska försöka fixa en kulinarisk överaskning på träffen. Beror lite på om jag lyckas ordna utrustningen som behövs. Tänkte mig ungefär likt en "grillafton" lördagen exempelvis. Till självkostnadspris och är vi minst tio stycken så blir det inte många tior per skalle.
Jag ska försöka fixa en kulinarisk överaskning på träffen. Beror lite på om jag lyckas ordna utrustningen som behövs. Tänkte mig ungefär likt en "grillafton" lördagen exempelvis. Till självkostnadspris och är vi minst tio stycken så blir det inte många tior per skalle.
Anders//
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
- Peter
- 1200cc
- Inlägg: 4083
- Blev medlem: tis 14 dec 2010, 17:45
- Hoj: Varadero XL 1000-01
- Ort: Uddevalla
- Kontakt:
Re: Sv: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma
@Fibern. Det vattnas redan i munnen. Ännu ett gott skäl att komma till träffen. Problemet kanske blir att vi blir för många och du bara får stå och laga mat
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
Peter
http://engstrom.bike/
http://engstrom.bike/
-
- 1200cc
- Inlägg: 6173
- Blev medlem: tis 12 maj 2009, 21:11
- Hoj: Skeppshult 7 vxl -02
- Ort: Storkågeträsk
Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm
Nema problema Peter. Hört talas om delegerande. En träffsamordnares privilegium. En del av överaskningen.
Anders//
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
- Masterjojo
- 500cc
- Inlägg: 535
- Blev medlem: fre 13 jul 2012, 22:02
- Hoj: XL1000VA-11
- Ort: Mölnlycke
Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm
Hm. Kallade du precis snoffsan för kulting för det är hon som kommer vara bakom ryggen på migFibern skrev: Ha ha Johan. Jag ser dig med en kulting fastspänd på ryggen, rullandes in på campingen i Ramundberget.
//Johan Johansson
Resenären ser det han ser, utflyktsdeltagaren ser det man visar honom.
Resenären ser det han ser, utflyktsdeltagaren ser det man visar honom.
-
- 1200cc
- Inlägg: 6173
- Blev medlem: tis 12 maj 2009, 21:11
- Hoj: Skeppshult 7 vxl -02
- Ort: Storkågeträsk
Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm
Ha ha, nejdå Johan. Vidarebefodra en ursäkt till din käraste, om mitt inlägg uppfattades så. / Och snoffsan behöver du väl inte spänna fast på ryggen.
Häng den på hennes rygg istället. Så kör vi på nytt. :snoffsan
Häng den på hennes rygg istället. Så kör vi på nytt. :snoffsan
Anders//
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
- Peter
- 1200cc
- Inlägg: 4083
- Blev medlem: tis 14 dec 2010, 17:45
- Hoj: Varadero XL 1000-01
- Ort: Uddevalla
- Kontakt:
Re: Sv: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma
Det låter bra Fibern. I god XL-anda hjälper vi gärna till med det kulinariska. Själv är jag väldigt bra på att smaka av ölen
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
Peter
http://engstrom.bike/
http://engstrom.bike/
-
- 1200cc
- Inlägg: 6173
- Blev medlem: tis 12 maj 2009, 21:11
- Hoj: Skeppshult 7 vxl -02
- Ort: Storkågeträsk
Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm
Exempel på resmat. Jag läste följande tips för några år seda. Tror till och med det var här i forumet.
Enkel frukost/mellanmålsmat. En Kavli tubost och t.ex. Finn Crisp. Tillsamman med en drickyoughurt.
Torkat renkött, obegränsad hållbarhet. mumma
Rökt fläsk/kött. Varma koppen alltid gångbart. Värmande och ganska gott.
Enkel frukost/mellanmålsmat. En Kavli tubost och t.ex. Finn Crisp. Tillsamman med en drickyoughurt.
Torkat renkött, obegränsad hållbarhet. mumma
Rökt fläsk/kött. Varma koppen alltid gångbart. Värmande och ganska gott.
Anders//
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
- Masterjojo
- 500cc
- Inlägg: 535
- Blev medlem: fre 13 jul 2012, 22:02
- Hoj: XL1000VA-11
- Ort: Mölnlycke
Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm
@Fibern Nejdå det e lugnt. Var bara tvungen att "feltolka"
Något roligt måste jag ju ha nu när jag inte kan vara å jobbet och terrorisera kollegorna.
Skall det bli helgrillad gris tror jag vi får ta platsleverans för varanen är för fin för att "grisa" ner
Hmm. Undrar om vi inte hamnat lite offtopic i denna tråden
Något roligt måste jag ju ha nu när jag inte kan vara å jobbet och terrorisera kollegorna.
Skall det bli helgrillad gris tror jag vi får ta platsleverans för varanen är för fin för att "grisa" ner
Hmm. Undrar om vi inte hamnat lite offtopic i denna tråden
//Johan Johansson
Resenären ser det han ser, utflyktsdeltagaren ser det man visar honom.
Resenären ser det han ser, utflyktsdeltagaren ser det man visar honom.
- hogge
- 996cc
- Inlägg: 1194
- Blev medlem: mån 19 maj 2008, 23:29
- Hoj: XL1000+Winge+XT660X
- Ort: Veberöd-Skåne
Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm
@ pne64 Jag stöttar dig gärna i det jobbet. Så du inte sliter ut dig. Ett tungt jobb som måste göras.
Hogge
Hogge
- Peter
- 1200cc
- Inlägg: 4083
- Blev medlem: tis 14 dec 2010, 17:45
- Hoj: Varadero XL 1000-01
- Ort: Uddevalla
- Kontakt:
Re: Sv: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma
Bra Hogge. Det är ett hårt jobb och det krävs ett rejält samarbete
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
Skickat från min GT-I9300 via Tapatalk 2
Peter
http://engstrom.bike/
http://engstrom.bike/
- benson
- 50cc
- Inlägg: 102
- Blev medlem: mån 04 okt 2010, 09:54
- Hoj: Varadero XL1000VA-07
- Ort: Ingarö / Stockholm
Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm
Köket är lätt fixat http://www.pinal.se/sv/nyttigheter/doppvarmare-12v.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Låt oss dela recept
Låt oss dela recept
//Kenneth
Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm
Bra grej!
För de flesta som rör på sig, även med båt och husvagn.
För de flesta som rör på sig, även med båt och husvagn.
Det är aldrig för sent att börja om!
- Masterjojo
- 500cc
- Inlägg: 535
- Blev medlem: fre 13 jul 2012, 22:02
- Hoj: XL1000VA-11
- Ort: Mölnlycke
Re: Sv: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma
Var perfekt att värma vällingen med när man var ute med ungarna.
Skickat från min gröna gubben lur
Skickat från min gröna gubben lur
//Johan Johansson
Resenären ser det han ser, utflyktsdeltagaren ser det man visar honom.
Resenären ser det han ser, utflyktsdeltagaren ser det man visar honom.
Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm
Du Fibern' det verkar som om grabbarna här har fixat reskäket... Konvertera elvispen till 12V, ta med den ut i skogen och ring en pizzabagare som kör ut en tallrik med hästkött på. Sen vispar du ihop en Bea på plats och med detta lockar du fram en vild gris. Upp med den över grillen och vips... lite reskäk. Enkelt, smidigt och Morberg har inte en chans. Känns det för jobbigt så be din lokala campingägare om lite varmt kranvatten, blanda med pulvermoset och värm korven på cyllarna. Det funkar alltid med en öl i handen // Lycka till
-
- 1200cc
- Inlägg: 6173
- Blev medlem: tis 12 maj 2009, 21:11
- Hoj: Skeppshult 7 vxl -02
- Ort: Storkågeträsk
Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm
Hmm...det där att locka fram en vild gris..hmm...det låter lockande. Häftigt Hank. Men...vilda grisar i Härjedalen...nåja finns ju annat vilt. He he
Han är en looser.och Morberg har inte en chans
Anders//
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm
Håller med Skye fullt ut
I mitt förra äktenskap började jag så smått intressera mig, ville väl testa att laga något gott ibland när andan föll på. Det sket sig ju rätt snabbt, när dåvarande damen stod och talade om att "så där kan man ju inte göra" Så då fick det ju vara.
Sedan skilde man sig och hade halvtidsvårdnad om grabben (då 12 om jag minns rätt). Då blev det ju i stor sett tvunget att fixa till den biten, grabbar i den ålder behöver ju ha mat, och inte så lite heller
Jag får säga att han var då en KANON recensent Aldrig några fördömanden, bara små fina pekpinnar, typ att "båda de här två ingredienserna var goda, men kanske inte tillsammans" Under den tiden lärde jag mig massor, och han fick ju åtminstone ibland en del riktigt god mat
Sedan kom jag ju ihop med nuvarande lady Och hon är då inte särskilt dum, hon hajade ju direkt. Således var det allt mandrom som kirrade helgkäket ett antal år
Men, det var faktiskt kul, med hennes och min, då 13-åriga och uppåt kids.
Nu har kidsen flyttat ut, och nu delar vi lite mer på bördan, men jag tycker fortfarande det är kul att testa lite nya varianter i köket, liksom en del favoriter som återkommer mellan varven, t.ex lammfärsbiffar med hemgjord tsatsiki, ajvar och klyftpotatis (aldrig från fryspåse). Funkar i alla lägen
Och grabben och jag delar recept och tips med varandra
I mitt förra äktenskap började jag så smått intressera mig, ville väl testa att laga något gott ibland när andan föll på. Det sket sig ju rätt snabbt, när dåvarande damen stod och talade om att "så där kan man ju inte göra" Så då fick det ju vara.
Sedan skilde man sig och hade halvtidsvårdnad om grabben (då 12 om jag minns rätt). Då blev det ju i stor sett tvunget att fixa till den biten, grabbar i den ålder behöver ju ha mat, och inte så lite heller
Jag får säga att han var då en KANON recensent Aldrig några fördömanden, bara små fina pekpinnar, typ att "båda de här två ingredienserna var goda, men kanske inte tillsammans" Under den tiden lärde jag mig massor, och han fick ju åtminstone ibland en del riktigt god mat
Sedan kom jag ju ihop med nuvarande lady Och hon är då inte särskilt dum, hon hajade ju direkt. Således var det allt mandrom som kirrade helgkäket ett antal år
Men, det var faktiskt kul, med hennes och min, då 13-åriga och uppåt kids.
Nu har kidsen flyttat ut, och nu delar vi lite mer på bördan, men jag tycker fortfarande det är kul att testa lite nya varianter i köket, liksom en del favoriter som återkommer mellan varven, t.ex lammfärsbiffar med hemgjord tsatsiki, ajvar och klyftpotatis (aldrig från fryspåse). Funkar i alla lägen
Och grabben och jag delar recept och tips med varandra
Alla har vi våra egna mål med att köra hoj, mitt är att ha kul utefter vägen
-
- 1200cc
- Inlägg: 6173
- Blev medlem: tis 12 maj 2009, 21:11
- Hoj: Skeppshult 7 vxl -02
- Ort: Storkågeträsk
Re: Mat-tråden, tips på resmat, recept, favoritmat hemma mm
TIPS PÅ KÖTTGRYTA
En st, köttbit, lämplig till gryta.
2-3 hg tärnad bacon. (tärnad är billigare än skivad) Jag köper halvkilos förp. och fryser in i portioner)
En bit rimmat fläsk (valfritt) rekommenderar bog ell. bättre
1 stor gul lök, hackad
1-2 burkar champinjoner (alt. färska, godare) el. annan svamp
En bit tärnad rotselleri (3-5 hg) går bort en hel del vid skalning/putsning
Ett gäng morötter, medaljong-skivade
Salt o peppar, blanda friskt (svart o vit, örtkryddor etc) jag brukar lukta på kryddan för att avgöra om den passar specifik rätt)
Det hela borde bli 3-4 liter gryta. Perfekt att bjuda på eller frysa in i portioner.
Bryn kött o fläsk o bacon, helst i separat stekgryta
Bryn lök och svamp och hetta sedan upp vatten till fond från stekgrytan
Blanda allt i gryta eller kastrull och fyll på med vatten eller grädde/mjölk, till ca 1 cm under toppen på ingredienser och låt sjuda 40-50 minuter. Rör om. Krydda. Tillsätt redning om tjockare sås önskas. Färga lite lätt med soja. Jag brukar tillsätta turk, el. grekisk youghurt för den syrliga smakens skull. Blanda i allt ni själva vill ska finnas i grytan. Det är bara ens egen fantasi som sätter gränsen.
Servera med ris, potatis eller nåt annat gott. Och kanske ett glas rött. mums.
ps. har ätit just den grytan igår och idag. sluuurp"
En st, köttbit, lämplig till gryta.
2-3 hg tärnad bacon. (tärnad är billigare än skivad) Jag köper halvkilos förp. och fryser in i portioner)
En bit rimmat fläsk (valfritt) rekommenderar bog ell. bättre
1 stor gul lök, hackad
1-2 burkar champinjoner (alt. färska, godare) el. annan svamp
En bit tärnad rotselleri (3-5 hg) går bort en hel del vid skalning/putsning
Ett gäng morötter, medaljong-skivade
Salt o peppar, blanda friskt (svart o vit, örtkryddor etc) jag brukar lukta på kryddan för att avgöra om den passar specifik rätt)
Det hela borde bli 3-4 liter gryta. Perfekt att bjuda på eller frysa in i portioner.
Bryn kött o fläsk o bacon, helst i separat stekgryta
Bryn lök och svamp och hetta sedan upp vatten till fond från stekgrytan
Blanda allt i gryta eller kastrull och fyll på med vatten eller grädde/mjölk, till ca 1 cm under toppen på ingredienser och låt sjuda 40-50 minuter. Rör om. Krydda. Tillsätt redning om tjockare sås önskas. Färga lite lätt med soja. Jag brukar tillsätta turk, el. grekisk youghurt för den syrliga smakens skull. Blanda i allt ni själva vill ska finnas i grytan. Det är bara ens egen fantasi som sätter gränsen.
Servera med ris, potatis eller nåt annat gott. Och kanske ett glas rött. mums.
ps. har ätit just den grytan igår och idag. sluuurp"
Anders//
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM
Det svåra är inte att köra fort. Det svåra är att väja vid behov.
CREA DIEM