Idag blir det älg-köttsoppa.
Antar att de flesta provat på köttsoppa. Inget märkligt men mycket närande och nyttigt. I alla fall enligt kostspecialister.
Ingredienserna varierar en hel del mellan olika tillämpare, men så här ser min ut. (och är god som på bilden nedan)
Kött, som får koka ca 1,5 timme tillsammans med en bit ben, ryggkota (gärna märgpipa) för att få ett fetare spad. Skumma av med hålslev.
Ca 700 g kött räcker till ca 3 liter soppa.
Hel svart- o kryddpeppar och salt under sista timmen kokning, varpå man kan plocka upp kryddkornen med hålslev, om så önskas.
Tärnad rotselleri, palsternacka och morötter, stoppas i under sista halvtimmen.
Potatis i bitar ca kvarten kvar.
Under tiden köttet kokar, rör ihop 3-4 dl mjöl med mjölk till en ganska tjock smet (palt-smet typ
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
) och salt, till klimpen. (Gillar du inte klimp så ge smeten till vildsvin eller någon älgjägare)
Gör små klimp i en matsked och släpp ner i soppan och låt koka ca 10 minuter.
Rör ner ett par dl hackad purjolök när det återstår ca 5 min.
Lyft av kastrullen, ställ på underlägg på bordet.
Äääät!
Du har inte behörighet att öppna de filer som bifogats till detta inlägg.